Om mig

Om mig

Man lär sig någonting nytt varje dag…fast gör man verkligen det utan lite hjälp på traven?

Eftersom många idag lever utifrån en bekvämlighetsmall är risken stor att man inte tar sig utanför sin comfort zone. När man glömmer bort att ta sig utanför denna zon minskar chanserna radikalt för vår hjärna att vinna ny kunskap. För att säkerställa mig om att du som läsare varje kväll ska ha getts en ytterligare möjlighet att somna med rykande ny kunskap, har jag skapat den här bloggen.

Att ständigt vilja lära sig nya saker bidrar till ökad livslust samt ett bättre välbefinnande. Det är ingenting fel med att vara bekväm i sin vardag, men bekvämlighet leder inte till personlig utveckling och personlig utveckling är nyckeln till inre harmoni.

Personligutveckling?

“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself” – George Bernard Shaw

För att nå ny höjder krävs det ett aktivt arbete. Du kan sannolikt inte bestiga Mount Everest ifall du inte förbereder dig innan, både fysiskt och mentalt. Det många inte inser när de ställs inför en svår utmaning är att förberedelserna till 98 procent består utav att finna ens varför. Varför ska jag göra det här? Vad är min ”burning desire”? Varför, varför, varför?!

De resterande 2 procenten utav förberedelserna är den praktiska biten, dvs hurdu ska gå till väga för att klara av utmaningen. Lyckas du finna ditt varför har du garanterat lärt dig en hel del om dig själv. Därmed har du även nått ett stort och värdefullt delmål, personlig utveckling.

Vem är jag?

Eftersom vi idag lever i ett ständigt uppkopplat samhälle via sociala medier, vet vi nästan lite väl mycket om varandra. Vi vet vad vår granne gillar för fredagsmys, vi vet att vår faster har gjort kanelbullar och vi vet om att chefen har skiljt sig från sin fru. Allt utan att ens behöva prata med varandra. För att du som läsare ska kunna fokusera på att andas in ny kunskap via denna blogg, kommer jag inte att lägga någon vikt på att beskriva vem jag är. Det enda du behöver veta är att jag är en person som älskar att lära mig nya saker som vill inspirera andra människor till att känna likadant. Mitt mål är att du ska finna din väg till ny lärdom och att du ska känna ett förtroende för mig som bloggare.

Det fantastiska med just personlig utveckling är att du alltid finns möjlighet till att förbättra den. Det finns inget slutmål på resan mot att bli en bättre och tryggare människa. Personlig utveckling är, metaforiskt talat, en livsbägare som strävar efter konstant påfyllning. Mitt mission är att hjälpa dig att fylla på din bägare. Med det sagt säger jag skål och välkommen till The Learning Lab!