Appar för att lära sig ett nytt språk

Appar för att lära sig ett nytt språk

Språk är framtidens skattkista

Att det är viktigt att behärska det engelska språket är ingen nyhet i Sverige. I och med samhällets tydliga språkutveckling har tvåspråkighet kommit att bli en självklarhet, och intresset för ännu mer språkkunskap hos befolkningen har ökat. Tack vare den digitala värld vi lever i finns det självklart hjälp att få via appar. För att underlätta i jakten på den perfekta språkstudie-appen har jag listat några tips.

Memrise

Tar du en extra titt på namnet inser du nog att den här appen kommer att testa ditt minne. Övningarna utförs i form av delmoment och inleds alltid med att ett x antal ord presenteras. Därefter gäller det för dig att börja memorera. Dessa ord kommer allt eftersom att dyka upp i nya konstellationer och meningar där det gäller för dig som utövare att välja rätt ord för rätt mening. En bra gratisapp som dessvärre inte översätter till svenska då den utgår från engelska som huvudspråk.

Duolingo

Duolingo har legat på topp-5 listan i över 50 länder och har hjälp många personer i sina språkstudier. Det är en stilren och välgjord gratisapp som får dig att vilja utmana dig själv lite mer än vad du gjorde igår. Till skillnad från memrise kan du via denna app även välja hur snabbt du vill lära dig samt hur många minuter per dag du vill öva. För dig som känner vid uttrycket ”minnet är bra men kort” är den här appen perfekt eftersom den varje dag påminner dig om att övning ger färdighet.

Babbel

Här har du den enda app som låter dig få instruktioner på svenska. Babbel har ungefär samma utbud som duolingo, men är unik med dess glosinläsningen. Här ges du möjlighet att via din mikrofon tala in orden för att se ifall du har rätt uttal. Till dess nackdel är babbel är en prenumerationsmodell som kostar 95 kronor per månad.

Jag hoppas att någon utav ovanstående appar kommer hjälpa dig att finna din väg till flerspråkighet. Och om inte så är fallet får du nu ett sista tips; Att lyssna är guld — ta dig ut i världen och lär dig det önskade nya språket i dess riktiga hemmamiljö. Det ger dig bäst förutsättningar för att på ett genuint sätt få livslång ny språkkunskap.

Comments are closed.